„Не виц, а действителност“: „Луфтханза“ отказа помощ за дете, защото България била част от Русия

11:50, 21 дек 22 25 2138 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Луфтханза“ отказа помощ за дете, защото България била част от Русия. Случката е реална и за нея разказва българският посланик в САЩ Георги Панайотов във Facebook.

Жертва на обстоятелствата е 12-годишният му син, който се прибира в България за празниците с полет на германската авиокомпания през Франкфурт за София. „Луфтханза“ е отказала придружител, който да поеме момчето от пристигащия самолет от Вашингтон във Франкфурт, и да го заведе до излитащия самолет за София, тъй като според компанията страната ни е част от Руската федерация. 

„Изпращам сина си в България за Коледа. Лети с Луфтханза през Франкфурт за София. Поръчвам му придружител, който да го поеме от пристигащия самолет от Вашингтон във Франкфурт и да го заведе до излитащия самолет за София, защото летището във Франкфурт е огромно, Тео е на 12 години и никога не е пътувал сам. Услугата е платена и компанията потвърждава. В деня на заминаването ми се сервира, че услугата (съдействие на 12-годишно дете) е отменена.

Цитираната от ЛУФТХАНЗА причина е, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ЧАСТ ОТ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!!! Не е виц, а действителен случай, който ми скъса нервите и травмира детето. Толкова по въпроса за германската пунктуалност!“, пише Георги Панайотов.

В крайна сметка екипажът на самолета се е ангажирал на добра воля да помогне на детето да се качи на правилния полет и в момента лети за София. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:23, 21 дек 22

Да, в Германия и много образовани хора не знаят къде се намираме, коя ни е столица, с кого граничим. Това е, защото имахме премиер, който знаеше само да козирува на шефовете в ЕС, и да ги .... С 200. Никаква комуникация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама