Бившият руски вицепремиер Дмитрий Рогозин е ранен при обстрел в Донецк

10:41, 22 дек 22 25 1983 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бившият генерален директор на „Роскосмос“ и бивш вицепремиер на Русия Дмитрий Рогозин е ранен в сряда вечерта при обстрел от украинските сили срещу град Донецк в Източна Украйна. Това съобщиха Baza и Телеграм каналът „Типичный Донецк“, цитирани от „Свободна Европа“.

Рогозин е ранен в кафенето „Шеш-Беш“, където е празнувал рождения си ден (на 21 декември стана на 59 години). Според РИА Новости няма опасност за живота му. RUPTLY пусна кадри от последствията от взрива в заведението, показващи поне един загинал.

По непотвърдена информация е загинал бодигардът на министър-председателя на т. нар. Донецка народна република Виталий Хоценко, а самият Хоценко е ранен. Baza съобщава за най-малко пет жертви на обстрела.

Рогозин ръководеше руската космическа агенция Роскосмос“ от май 2018 г. до юли тази година.

През есента Рогозин обяви, че отива в зоната на така наречената „специална военна операция“, където ще ръководи определена експертна група. Тя се нарича Царски вълци“ и се занимава с военнотехническа помощ на подразделенията на руската армия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама