Прокурорският син от Перник отива на съд за осем престъпления

12:20, 22 дек 22 25 2255 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов - Васил, отива на съд. Това каза заместник районният прокурор на София Иван Стефанов и обясни, че в обвинителния акт са описани осем престъпления.

Младежът стана известен след няколко случая на побой, за които е обвинен.

В съда са внесени 12 тома материали, а прокуратурата ще поиска да бъдат разпитани 45 свидетели. Готови са и няколко експертизи, като разходите по разследването вече достигат 5000 лева, поясни Стефанов, цитиран от БТА. 

Васил Михайлов отива на съд за закана за убийство и няколко телесни повреди. Сред заплахите, които той отправял, е и случай на закана към охранител в ареста. В рамките на разследването са постъпили сигнали и за други прояви на младежа.

За най-тежкото престъпление той може да получи между 2 и 10 години затвор, каза Иван Стефанов.

Прокурорският син от Перник отрича да е излизал докато е под домашен арест

На 27 октомври Софийският градски съд постанови мярка за неотклонение „домашен арест" на Васил Михайлов от Перник, обвинен в побой след като видеа с проявената жестокост срещу различни хора бяха публикувани в интернет. С решението си СГС отмени определението на Софийския районен съд, с което на Васил Михайлов е взета мярка за неотклонение „задържане под стража".

Съдът прие, че има обосновано предположение, че Михайлов е извършил трите престъпления, за които е обвинен, тъй като до момента показанията на пострадалите не са опровергани. Въпреки че законовият срок за задържане не е надвишен, неговата продължителност е снижила опасността от извършване на престъпление, смятат магистратите. Съдът отбеляза и факта, че обвиняемият е неосъждан.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

18-годишният Васил Михайлов е син на Бисер Михайлов, който по време на случилото се беше заместник окръжен прокурор на Перник. След ареста на сина му Бисер Михайлов сам поиска да бъде освободен от ръководния пост и да остане редови обвинител, припомня БНТ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 05:18, 23 дек 22

Доведеният му баща трябва и той да бъде съден за негов съучастник. Защото той го предпазва да бъде в затвора.

2 Анонимен 05:20, 23 дек 22

Тези които помагат на престъпниците да не бъдат в затвора, са по големи престъпници от тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама