БНБ изтегля от обращение банкнота от 20 лева

16:55, 22 дек 22 25 4688 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Днес на основание чл. 26 от Закона за БНБ Управителният съвет на народната банка взе решение да извади от обращение банкнотите с номинална стойност 20 лева, емисия 2005 г., които престават да бъдат законно платежно средство от 1 февруари 2023 г.

След тази дата банкнотите с номинална стойност 20 лева, емисия 2005 г., ще се обменят на касите на Българската народна банка по номинална стойност без ограничение на количеството, без такса и без краен срок на обмяна, съобщиха от институцията. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Анонимен 04:33, 23 дек 22

Заради еничарите в парламента не са въведени евро банкноти. Те пречат за развитието на държавата, затова сме най бедни в ЕС. Трябва да бъдат допускани в парламента само първите две партии и коалиции да управляват страната. Едните да са на власт а другите в опозиция, В противен случай постоянно ще сме без правителство и ще се харчат милиони левове за гласуване.

2 Мариела 04:47, 23 дек 22

Политиците са в полза на престъпниците и ограбват безнаказано държавата. Те пречат за строеж на модерни стадиони, небостъргачи, транспортни надлези и магистрали. Докато не осъждат престъпниците няма да ни приемат в Шенгенското пространство. Това ли е най важно да спрат от обращение двадесетолевката или да осъдят и вкарат в затвора тези който ограбиха пирамидата КТБ.

3 Себастиян 04:52, 23 дек 22

Не премахвай коментарите защото помагаш на престъпниците.

4 Анонимен 08:01, 23 дек 22

В България всичко се подменя за да имат работа те не н мислят за хората това са изедници Подменят лични карти международни паспорти шофьорски книжки номерата на колите и тн да крадат

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама