Мъгливо сутринта, после слънце

08:30, 29 дек 22 25 1992 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Преди обяд на много места в равнинната част от страната и отделни котловини ще бъде с мъгла или ниска слоеста облачност. В планините през целия ден ще бъде слънчево и сравнително топло. В Източна България ще духа слаб вятър от югозапад, в останалите райони ще бъде почти тихо.

Максималните температури ще са между 8° и 13°, малко по-ниски ще останат в местата с трайна мъгла, в София - около 9°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 10°-11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево и сравнително топло. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 1°. 

В петък и събота времето ще се задържи сравнително топло за края на декември с минимални температури предимно между 0° и 5° и максимални - между 10° и 15°. Ще бъде почти тихо или със слаб югозападен вятър. В низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност, в повечето места след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва до предимно слънчево. Трайна мъгла ще има на места в Дунавската равнина и там дневните температури ще остават по-ниски. В планинските райони ще бъде слънчево.

В новогодишната нощ вятърът ще е слаб от югозапад, временно ще стихва. Ще има разкъсана облачност над много райони до ясно, на места в равнинната част от страната видимостта ще е намалена. Към полунощ температурите ще са между 2° и 7°, показва прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама