Почина легендата на футбола Пеле 

21:17, 29 дек 22 / Спорт 25 2949 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Бившият бразилски футболист и звезда на световния футбол Пеле почина на 82 години след няколко седмици в болница. Пеле се бореше с рак на дебелото черво в последните години.

Смъртта на бразилската звезда е потвърдена от агента му Джо Фрага. Според уебсайта G1 на Globo семейството все още не е направило изявление за поклонението, пише БГНЕС. 

82-годишният трикратен световен шампион се лекува от рак на дебелото черво и беше приет в болница на 29 ноември, след като състоянието му драстично се влоши. На последните кадри, достигнали до социалните мрежи, се вижда как Краля на футбола се сбогува със семейството и приятелите си по телефона.

Наскоро дъщерята Кели публикува снимка, на която е в ръцете на баща си. „Винаги заедно, борейки се и надявайки се. Измина още една нощ“, написа тя тогава. Болницата „Алберт Айнщайн“ съобщи преди дни, че ракът прогресира и че той се нуждае от повече грижи поради затруднения в работата на бъбреците и сърцето. В съобщението на болницата се посочва още, че Пеле ще остане в „нормална стая“ и няма да бъде преместван в интензивно отделение.

По-рано тази седмица членовете от семейството на Пеле се събраха в болница „Алберт Айнщайн" в Сао Пауло, където 82-годишната легенда на Бразилия е настанен от края на ноември насам.

Пеле е трикратен световен шампион с Бразилия през 1958, 1962 и 1970 години, като държи и рекорда за най-много голове с фланелката на Селесао - 77 попадения в 92 срещи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама