Мария Бакалова: Аз съм актриса на крайностите

18:35, 30 дек 22 / Култура 25 2614 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Мария Бакалова смята себе си за човек на крайностите, що се отнася до актьорството. „Киното е длъжно да провокира. Мисля, че не трябва да е средна работа“, каза номинираната за Оскар актриса в интервю за Асошиейтед прес.

Ако филмът не те накара да почувстваш нещо, сподели тя - какъв всъщност е смисълът му?“

Освен че се снима в последния си проект „Меденият месец“ (The Honeymoon), Бакалова работи и като продуцент - нещо, което тя твърди, че се надява да прави повече в бъдеще. Колкото повече пораствам, толкова повече искам да прекарвам време и зад камерата“, каза тя, изтъквайки необходимостта от повече жени, които да режисират и пишат.

„Меденият месец“ вече е достъпен на стрийминг платформа и представлява комедия на крайностите.

Филмът, изпълнен с наркотици и тоалетен хумор, сякаш изглежда далеч от първоначалната й мечта да играе в ленти, заснети от авангардното движение Dogme 95, водено от Ларс фон Триер и Томас Винтерберг. Българската актриса е толкова запленена от датското кино, че навремето убеждава родителите си да я заведат в Копенхаген, за да опита да получи каквато и да е работа в продуцентската компания на Фон Триер.

Тя обаче разбира, че различните жанрове могат да постигнат сходни цели след пробивната си роля в „Борат 2“, проект, който тя похвали за способността му да допринася за промяна.

Мария Бакалова с нова роля в екшън за войната в Афганистан

„Борат 2“ е социален експеримент, който показва истинското лице на хората. В крайна сметка това е най-важното, защото изкуството трябва да влияе“, коментира актрисата. 

Въпреки че ролята й в „Борат” я отвори към потенциала и значението на различни жанрове, Бакалова заяви, че все още вярва, че актьорите трябва да подбират какви роли приемат.

Не бъдете обаче твърде придирчиви“, предупреди тя колегите си, като добави, че те носят отговорност да избират роли, които „заслужават вашето внимание, но и вниманието на хората, защото вие не правите изкуство само за себе си.“ Бакалова е убедена, че тайната на дълголетието в Холивуд е никога да не се установяваш в един жанр или персонаж.

Припомняйки си времето, когато е снимала „Борат“, тя сподели, че скандалната сцена в хотелската стая с Руди Джулиани й се струва най-рискованата от лудориите на Саша Барън Коен, като я нарича „страшна ситуация“.

За Бакалова, която никога не се е снимала в англоезичен филм преди „Борат“, 2022 г. беше напрегната година. Освен в „Меденият месец“, тя участва в „Тела, тела, тела“ („Bodies Bodies Bodies“) и в „Балонът“ („The Bubble“) на Джъд Апатоу. Тя ще направи и своя дебют в „Марвел“ през 2023 г. с „Пазители на галактиката 3", пише БТА. 

Освен актьорството, една от целите на Бакалова е някога да се срещне с „колежката“ си по флейта Лизо (Мелиса Вивиан Джеферсън, бел. ред.). „Ако някога имам шанс да бъда до нея, само да я погледна, това ще бъде най-добрият ден в живота ми“. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама