Температурите падат

07:30, 04 яну 23 25 1892 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Облачността от север-североизток ще продължи да се увеличава и след обяд над почти цялата страна ще бъде значителна. Ще остане почти без валеж. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и по-късно след обяд в много райони ще стихне.

Максималните температури ще бъдат между 8°С и 13°С, в София - около 9°С. 

Над Черноморието още преди обяд облачността от север бързо ще се увеличи и ще бъде предимно облачно. Само на отделни места по северното крайбрежие е възможно да преръми. Ще духа до умерен север-североизточен вятър, който по-късно през деня ще отслабне и стихне. Максималните температури ще бъдат 9°С-11°С, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.   

Над планините облачността също ще се увеличи, най-късно - над Рило-Родопската област, но ще остане почти без валеж. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8°С, на 2000 метра - около 3°С.  

В четвъртък преди обяд на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска облачност, около и след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от югозапад и с него дневните температури отново ще се повишат с 3-4 градуса, максималните ще са между 11°С и 16°С. 

В петък ще бъде предимно слънчево, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен. Минималните температури ще са с градус-два по-високи, а дневните - по-ниски, според прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама