Кои според ПП са четирите приоритетни национални цели?

12:58, 03 яну 23 / Политика 25 1858 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вече е ясно съдържанието на декларацията, която от „Продължаваме промяната“ ще предложат за обсъждане в парламента. Тя включва четири приоритетни национални цели.

1. Развитие на конкурентна иновативна икономика.

2. Гарантиране на национална сигурност и върховенство на правото.

3. Постигане на енергийна независимост и устойчиво развитие.

4. Намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване.

За изпълнението на целите през 2023 г. трябва да бъдат приети редица законопроекти, които според партията са приоритетни. Сред тях са всички, свързани с Плана за възстановяване, електронно управление, модернизация на Българската армия и реформиране на Антикорупционната комисия.

„Обединението около тези национални цели би ни приближило към постигането на нашата обща цел: развитието на България като справедлива държава с висок жизнен стандарт и иновативна конкурентна икономика, подкрепена от високообразовано, здраво, съзидателно и солидарно общество от свободни граждани, които са горди с миналото си, щастливи в настоящето и спокойни за бъдещето", посочват от „Продължаваме промяна“.

Целия проект на Решение за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание и мерките, необходими за тяхното прилагане, може да видите ТУК.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама