„За едно шише ракия“: Деца пребиха мъж във Видинско

11:21, 04 яну 23 25 2157 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Едно шише ракия – това е причината, заради която четири деца на възраст между 10 и 17 години пребиха до смърт 59-годишен мъж от видинското село Гъмзово.

Мъжът е убит по особено жесток начин. Съдебният лекар е констатирал, че смъртта е настъпила вследствие на удари с ръце и крака в областта на главата. Убитият е самотно живеещ в родната си къща в село Гъмзово, уточни старши комисар Петър Коцин.

Обвиняемите непълнолетни са направили самопризнания, но отричат да е имало умисъл. Те са известни на органите на реда с дребни кражби.

„Като данни, първоначални за причина за извършване на престъплението е злоупотреба и употреба на алкохол. Конкретният е възникнал скандал относно продаден от пострадалия алкохол на тримата непълнолетни. Убийството е извършено по особено жесток начин, което мотивира прокуратурата да поиска постоянно задържане на трите лица, макар че са непълнолетни“, обясни говорителят на Окръжната прокуратура във Видин Владислав Влашев, цитиран от БНР.

10-годишният техен съучастник ще бъде привлечен като свидетел, тъй като заради възрастта си не носи наказателна отговорност.

Пред Нова телевизия кметът на Гъмзово Венизел Флоров също посочи, че причината за агресията е закупена от жертвата ракия, която заподозрените не харесали. „Не била хубава, върнали са я, а човекът им е върнал парите. Според разследващите е бит с твърд предмет и ритан. Има счупена горна и долна челюст, череп, разкъсани устни”, обясни той.

Хората от селото определят задържаните като лоши момчета. „Бият, пушат, дрогират се, правят лошо, разбиват къщи. Не ходят на училище и аз специално не мога да кажа добро за тях. Имали са и други провинения - много пъти са викани от полицията”, обясни жителка на Гъмзово.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама