Зеленски обяви, че Русия планира нова мобилизация за още по-мащабна офанзива

09:45, 05 яну 23 25 1970 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия планира да мобилизира още войски за нова мащабна офанзива, докато Москва е изправена пред вълна от вътрешни критики след нападението в град Макеевка, при което загинаха много войници.

От седмици Киев съобщава, че руският президент Владимир Путин планира отново да разпореди наборна мобилизация и да затвори границите, за да попречи на наборниците да напуснат страната.

„Не се съмняваме, че сегашното ръководство на Русия ще използва това, което е останало в него, за да промени хода на войната и поне да отложи нейното поражение. Ние трябва да предотвратим този руски сценарий. Ние се подготвяме за него. Терористите трябва да бъдат победени. Всеки опит за ново нападение трябва да се провали“, заяви Зеленски, цитиран от БГНЕС.

Стотици хиляди мъже избягаха от Русия от септември насам, когато Путин нареди мобилизация за първи път от Втората световна война насам след пораженията на бойното поле в Украйна.

Миналия месец Путин заяви, че няма нужда от нова мобилизация. Сега обаче има признаци, че Москва може би обмисля и тази възможност.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама