ДАНС проверява имат ли санкционирани руснаци имоти у нас

10:31, 06 яну 23 25 1713 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Софийска градска прокуратура възложи на ДАНС проверка във връзка с медийни публикации за санкционирани от ЕС, САЩ и Великобритания лица с имоти в България, както и за действието на неформални-паравоени структури на територията на страната. 

Проверката е разпоредена на 5 януари на основание чл. 145, ал. 1, т. 3 от ЗСВ за евентуално извършено престъпление от общ характер. 

Ще се проверява разпространената в множество различни български медии информация, че граждани на Руската федерация, включени в различни санкционни списъци на Европейския съюз, САЩ и Великобритания, са придобили множество недвижими имоти на територията на страната, че юридически лица, спрямо които също са наложени санкции, също са придобили недвижима собственост, както и във връзка с публикации за наличието на неформални-паравоенни структури, действащи на територията на страната, за които има сведения, че се опитват да прокарват интереси против националната сигурност на Република България. 

Проверката е възложена на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), като след приключване материалите следва да бъдат докладвани в СГП за преценка на събраните данни и наличието на основания за образуване на досъдебно производство.

За резултатите от проверката обществеността ще бъде уведомена, съобщиха от СГП.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Manolov 02:15, 08 яну 23

здравейте на всички и на всички честита нова 2023 година.
За всички ваши финансови нужди за реализацията на вашите различни проекти, нашата международна финансова институция е специализирана в международни заемни споразумения за инвестиции във всички сектори на дейност, както и лични финансови нужди.
Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 5 000 000 евро, нетният лихвен процент е 2% годишно за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл.
имейл: [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама