3-годишно дете загина при катастрофа, лекарка с положителна проба за алкохол

11:11, 11 яну 23 25 2296 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

3-годишно дете почина при тежка катастрофа край Враца. Инцидентът е станал на пътя Враца-Криводол малко след 19.00 часа вчера. Валял е проливен дъжд, колата се е преобърнала в дере.

Според медицинско лице, което е било в една от линейките, детето е починало на място. Ранени са майката и още един от пътниците в колата. Шофьорът не е употребил алкохол или наркотици.

Малко по-късно пред Спешния център във Враца възникна напрежение, тъй като родните са нямали яснота дали детето е починало. Счупили са стъкло в Спешния център.

Роднините на загиналото след тежка катастрофа край Враца 3-годишно момченце са категорични, че линейките са закъснели, а една от лекарките е била пияна. Колата, в която е пътувало детето, се е обърнала в дере, след като е поднесла на мокрия от дъжда път. Шофьорът е карал с висока скорост – над 100 км/ч, не е употребил алкохол или наркотици. Детето не е било в столче, а в ръцете на майката, предаде bTV. 

Свидетелка на инцидента подава сигнал на тел. 112, обажда се и на близките.

Бисер Йорданов, дядо на починалото момченце, заварва на мястото полиция и пожарна. Пита ги къде е детето и му казват, че е под колата. Той твърди, че го извадил сам, като двама полицаи са му помогнали да повдигне колата. 

Детето не се движило, но не се знае какво точно е бил състоянието му. След това мъжът е извадил и снаха си и я е подал на един от пожарникарите. Сложили я на носилка на пожарната. През това време линейки все още не е имало.

Капка Станева, баба на детето, е карала след първата линейка, която е откарала детето в Спешния център. Тя е категорична, че лекарката в линейката е бил пияна. Твърди също, че дълго време близките на са получавали информация къде е момченцето и какво е състоянието му.

Станева заяви, че не е имало насилие над медиците в Спешния център. Бащата на 3-годишното момченце е ударил стъклото на вратата, когато са му съобщили, че то е починало.

Предстои да се докаже къде е загинало детето – на място или в линейката. В болница в тежко състояние е майката на починалото дете.

Лекарка с положителна проба

Положителна е пробата за алкохол на една от лекарките, отзовали се с линейка на сигнала за катастрофа край Враца. 

Проверка е направена след сигнал от роднините на момченцето. Те се оплакаха също, че линейките са закъснели много.

Директорът на Спешния център във Враца д-р Галина Лещанска беше категорична, че колите на Спешна помощ са реагирали бързо – за 5 минути, а набедената за пияна лекарка не употребява алкохол. 

Директорът на спешния център подчерта също, че на сигнала е реагирал вечерният екип, който е на смяна от 19:30 ч., но медиците традиционно са дошли по-рано на работа. Наложило се е те да тръгнат, защото дневният екип е бил на адреси в града.

По информация на д-р Лещарска лекарката, за която се твърди, че е била пияна, е отказала да даде проба за алкохол с мотива, че се нарушават правата ѝ.

Тази колежка е изключително съвестна. Дошла е със собствения си автомобил по-рано“, каза още директорът на Спешния център.

Медиците твърдят, че 3-годишното момченце е починало на мястото на инцидента.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама