Уволниха полицаи заради катастрофите на Околовръстното шосе и „Черни връх“ в София

13:10, 11 яну 23 25 1960 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Четирима служители на МВР са уволнени след катастрофите, причинени от Георги Семерджиев на бул. „Черни връх“ и Димитър Любенов на Околовръстния път, съобщават от Министерството на вътрешните работи. 

На 25 септември миналата година на Околовръстен път загина един французин, а други двама бяха тежко ранени. При другата катастрофа от 5 юли на бул. „Черни връх“ загинаха две млади жени. И Любенов, и Семерджиев са в ареста. 

Във връзка с катастрофата на бул. „Черни връх“, за която подсъдим е Георги Семерджиев, са наказани с уволнение двама служители на Четвърто районно управление – командир на отделение и полицай от сектор „Охранителна полиция“. По отношение на втория казус други двама полицаи също ще бъдат наказани с уволнение.

За нарушения на служебната дисциплина на други 38 полицаи от СДВР са наложени дисциплинарни наказания. Те са от различни сектори на отдел „Пътна полиция“, както и от Трето, Четвърто, Пето, Шесто и Седмо РУ на СДВР.

В края на декември от прокуратурата съобщиха, че са повдигнати няколко обвинения на двамата полицаи, свързани с катастрофата на Околовръстното шосе. Те са за взет подкуп, за неизпълнение на служебни задължения и за това, че не са оказали помощ при катастрофата, припомня bTV.

Приятелят на полицайката Симона Радева също е уволнен от МВР

По-рано беше освободена от длъжност и полицайката от Първо районно управление Симона Радева, която беше разпитана по време на делото дали е помагала на Семерджиев. Освен нея дисциплинарно уволнен е и нейният приятел от 4-то РУ, който е сред първите, оказали се на мястото на катастрофата, обяви вътрешният министър Иван Демерджиев в ефира на БНТ. По думите му е доказано, че той е допуснал нарушение във връзка с катастрофата и последващата му работа по разследване на инцидента.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 dimitrov 07:52, 12 яну 23

бърза и надеждна оферта за безплатен заем за всички
За всички ваши нужди от финансиране за реализирането на вашите различни проекти, нашата международна финансова институция е специализирана в международни заемни споразумения за инвестиции във всички сектори на дейност, както и лични финансови нужди.
Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 5 000 000 евро, нетният лихвен процент е 2% годишно за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл.
имейл: [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама