Шестима души са ранени при нападение с нож в Париж

15:11, 11 яну 23 25 521 Шрифт:
Автор:

Нападателят е започнал да атакува хора в 6:42 сутринта местно време и е бил неутрализиран минута по-късно, според френския вътрешен министър Жералд Дарманин. Лицето е било обезоръжено от полицаи извън службата, които са се прибирали към вкъщи, каза Дарманин на пресконференция, съобщават от CNN.

Нападателят сам е изработил оръжието, каза още Дарманин. Полицията в Париж съобщи по-рано, че лицето е започнало да напада хора с нож в 6:45 сутринта местно време.

Няколко полицаи откриха огън, включително агент по сигурността, работещ за железопътния оператор SNCF, каза полицията. Произведени са множество изстрели и, вследствие на което предполагаемият нападател е бил ранен.

Говорител на парижката прокуратура каза, че шестима души са ранени, включително член на френската гранична полиция. Един от ранените е в критично състояние. Заподозреният също е в критично състояние, каза говорителят. Според парижката прокуратура мотивът за нападението с нож е неизвестен.

Полицията все още не е посочила името на мъжа, понеже тий не е имал документи за самоличност в момента, в който е бил откаран в болница. Дарманин каза пред репортери, че мъжът е нападнал хора в гарата с нещо, което прилича на домашно направено оръжие.По-рано полицията съобщи, че мъжът е използвал нож или острие.

Засега криминалистите са поели контрола над случая, а не полицията за борба с тероризма, каза още Дарманин.

Инцидентът причини големи закъснения на влаковете на гарата в сутрешния натиск, като полицията отцепи гарата и постави големи бели завеси около мястото на атаката.

Париж Gare du Nord е една от най-натоварените международни железопътни гари в Европа - с около 700 000 пътници на ден.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама