Слаб дъжд на северозапад

07:30, 16 яну 23 25 1804 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Облачността от запад ще започне да се увеличава и към края на деня на отделни места, главно в Северозападна България ще превали слаб дъжд. Преди обяд на места в равнините ще има и ниска облачност, която след обяд в Източна България ще се разкъса. Ще духа предимно умерен южен вятър, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина - слаб от изток-югоизток.

Максималните температури ще бъдат между  5° и 10°, в София - около 7°.

Над Черноморието ще има значителна ниска облачност, която след обяд ще се разкъса. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури ще са  9°-10°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно, но почти без валеж. Ще духа слаб и умерен югозападен вятър, който постепенно ще се усилва и вечерта вече  ще бъде силен. Максималната  температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 1°.

През следващите дни ще бъде доста ветровито; от юг-югозапад ще се пренася топъл въздух и температурите чувствително ще се повишат, особено в Източна България и районите, разположени близо до северните склонове на планините, където минималните ще са около и над 10°, а дневните ще достигат 17°-18°.

Ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но по-често ще преобладава облачно време. На отделни места, главно в южните и планинските райони, ще има слаби валежи от дъжд, сочи прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама