Десетки цивилни в неизвестност след руския удар в Днипро

09:44, 16 яну 23 25 1706 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Десетки цивилни все още са в неизвестност ден,след като руска ракета удари в събота висока жилищна сграда в украинския град Днипро. Спасителите продължават да издирват между 30 и 40 души сред отломките, но надеждата да бъдат открити оцелели е минимална. Потвърдените жертви са 30, предаде Нова телевизия.

Атаката срещу Днипро беше един от най-смъртоносните удари във войната срещу цивилни. Украинските власти смятат, че мишена на руския удар е била близка електроцентрала, която обаче е била подмината от изстреляната от руската армия ракета.

„Към момента остава неизвестна съдбата на повече от 30 души, които може да са били в сградата по време на терористичния ракетен удар. Спасителната операция ще продължи, докато има и най-малката възможност животът им да бъде спасен. Бих искал да се обърна към всички в Русия, които дори и сега не осъждат макар и с няколко думи този терор, въпреки че виждат и разбират всичко ясно. Вашето страхливо мълчание, изчакването да видите какво се случва, ще завърши само с това, че един ден тези терористи ще преследват и вас. Злото е изключително чувствително към малодушие”, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама