„Нямам представа“: Министърът на туризма не знае дали Мъск ще дойде в България

10:16, 16 яну 23 25 1768 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

От „сговорна дружина Мъск довежда“ до „нямам представа дали ще дойде“. Така се промениха очакванията на служебния министър на туризма Илин Димитров за по-малко от 2 месеца за посещението на милиардера Илон Мъск в Белоградчик през април, пише „Сега“.

„Нямам представа дали Илон Мъск ще дойде. Каквото трябваше, сме направили - поканили сме го, засега нямаме отговор“, заяви днесИлин Димитров в ефира на bTV. 

Илон Мъск идва в България

За идването на Мъск се заговори, след като основателят на Tesla и SpaceX хареса и коментира снимка на Белоградчишките скали в Twitter и към него заваляха покани да посети България, включително и от министъра. За потвърждение, че визитата ще се състои, Димитров приемаше поста на ресторант ONÀ в белоградчишкото село Стакевци във Facebook. Ресторантът показваше писмо от служител на Мъск, гласящо: „Свързвам се с вас от името на г-н Мъск и Space X, тъй като имаме планирано пътуване до България през месец април 2023 година, моля, уведомете ме, ако можете да си сътрудничите с нас при това пътуване, и ми кажете повече за района и вашия ресторант“. 

 

Илин Димитров обяснява, че все пак топката е била отиграна правилно, защото всички са говорели за Белоградчишките скали, без за това да бъде изхарчен и 1 лев за реклама. Министерството обаче купило правата върху снимката на Владислав Терзийски и я сложило върху част от рекламните материали.

Димитров посочи още, че Мъск е бил поканен и в Египет след туит. Това, според министъра, е доказателство, че българският подход е правилен.

Египет за втори път кани Мъск

Египетските власти поканиха Илон Мъск да посети страната им, след като американският милиардер изрази в Twitter възхищението си от древноегипетската цивилизация. Мъск ще получи официална покана за посещение в удобно за него време, заяви председателят на Борда за промотиране на египетския туризъм пред Комисията по туризъм в Камарата на представителите на египетския парламент, предаде БТА.

На 12 януари предприемачът изрази възхищението си от древноегипетската цивилизация в отговор на публикувано в Туитър профила „Уиърд енд терифайнг“ (Weird and Terrifying) видео, което показва стълбище в 2500-годишния храм Дендера (Дандара) в Южен Египет. Туитът вече беше събрал повече от 16,7 милиона гледания и над 100 хиляди харесвания, когато Мъск изрази удивлението си с огнени емоджи. Реакцията му развълнува социалните мрежи в Египет и предизвика вълна от покани от знаменитости и граждани.

Първият официален представител, който коментира туита на милиардера, беше министърката на международното сътрудничество Раня ал Машат. Тя го покани да посети Египет и да разгледа Големия египетски музей, който все още не е официално открит, за да види невижданата досега колекция от безценни артефакти от гробницата на момчето фараон Тутанкамон. Машат отправя покана към Мъск за втори път. През август 2020 година той написа в Twitter, че египетските пирамиди са били построени от извънземни, а тя го опроверга и го покани да посети Големите пирамиди и да види сам гробниците на строителите им.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама