Силен вятър във вторник

07:30, 17 яну 23 25 1740 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Времето ще бъде доста ветровито, с умерен, в Източна България и северно от планините - силен вятър от юг-югозапад. Облачността ще бъде по-често значителна и на места ще превали дъжд.

Жълт код за силен вятър е обявен за почти цялата страна. Изключение прави само област Плевен. В останалите области се очаква вятър с пориви 20-24 м/сек. 

Ще се пренася топъл въздух и дневните температури също ще се повишат, максималните ще са предимно между 12° и 17°, в София - около 13°.
   
Над Черноморието облачността ще бъде по-често значителна, но вероятността за валежи е много малка. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен южен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.
   
Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще превали сняг, под около 1200 метра - дъжд. Ще бъде много ветровито с до бурен, по високите и открити части временно ураганен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°, показва прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама