Опасен вятър в цялата страна

07:30, 18 яну 23 25 1751 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес ще остане ветровито, със силен южен вятър. Облачността ще бъде по-често значителна и на отделни места, главно от южната страна на планините, ще превали дъжд.  

Предупреждение за опасен вятър е в сила за цялата страна. Най-високата степен - червен код е обявен за областите Враца и Монатана, където поривите на вятъра се очаква да достигнат 120 км/ч.

Оранжев код е в сила са областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Кърджали и Хасково. Там поривите на вятъра ще достигнат скорост от 90 - 108 км/ч. В останалата част от страната е в сила жълт код, а скоростта на вятъра ще достигне от 70 до 85 км/ч.

Остава топло, особено в Източна България и районите, разположени близо до северните склонове на планините. Минималните температури ще са предимно между 7° и 12°, максималните ще са предимно между 15° и 20°, в София минимална - около 5°, максимална - около 15°.
   
Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 13°-18°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала, според прогнозата на НИМХ.
   
Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще има валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще бъде ветровито с бурен, по високите и открити части ураганен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама