Пресконференция на Държавен Куклен Театър Сливен

10:25, 13 мар 23 / Регионални новини 25 218 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавен куклен театър Сливен има удоволствието да Ви покани на встъпителна пресконференция на 15 март 2023 г. /сряда/ от 14 ч.  във фоайето на Държавен Куклен Театър Сливен, по повод началото на реализация на проект „Вдъхновение – изкуство за промяна“, по програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BGCULTURE-3.001-0047-C01 за изпълнение на проект, с наименование „Вдъхновение-изкуство за промяна“, финансиран по първа покана за набиране на проектни предложения по Резултат 3 „Подобрена информираност за изкуства и култура на етнически и културни малцинства/ Фокус върху роми/“ с подкрепата на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014- 2021 г.

Източник: Държавен куклен театър Сливен

С образователен спектакъл „Телефон 112“  започна реализация на проекта „Вдъхновение - изкуство за промяна“ на Държавен Куклен Театър Сливен в училищата ОУ„Братя Миладинови“ и ОУ „Юрий Гагарин“. С невероятен ентусиазъм и интерес, децата проследиха, случващото се на сцената. След завършването на спектаклите се проведоха дискусии, които показаха, че театралното изкуство може да окаже изключително възпитателно-образователно влияние върху развитието  и успеха на учениците.

Това е и същността на проекта - повишаване, както достъпа до култура на деца от ромската общност и техните семейства, така и да се насърчат подрастващите да развиват артистичните си заложби. За целта, в същите училища започват  дейността си ателиета по музика, танци и актьорско майсторство. Професионални артисти от Държавен куклен театър Сливен ипедагози, ще обединят усилията си за образователна и културна интеграция на децата от ромската общност в града.

Източник: Държавен куклен театър Сливен

Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BGCULTURE-3.001-0047-C01 за изпълнение на проект, с наименование „Вдъхновение-изкуство за промяна“, финансиран по първа покана за набиране на проектни предложения по Резултат 3 „Подобрена информираност за изкуства и култура на етнически и културни малцинства/ Фокус върху роми/“, с подкрепата на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014- 2021 г.

Проектът е с продължителност 14 месеца – от 01.03. 2023 г. до 30.04.2024 г.,  в партньорство с норвежкия професионален театър „Kompany 13“.

гр. Сливен – 8800, бул. “Цар Освободител” №24

/044/ 62 35 41;/044/ 62 51 86;

e-mail: [email protected]

web: www.puppets-sliven.eu

https://www.eeagrants.bg/

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама