Какво да правим, ако свещите на колата ни не работят правилно?

09:00, 29 мар 23 / Регионални новини 25 805 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от значимите елементи в устройството на автомобила, са свещите. Без тях, колите не биха могли да се задвижват, понеже запалителните функции подпомагат за цялостния процес на стартиране на двигателя и задвижването на шасито. Много автомобили са проектирани да сигнализират на колко километра е необходима смяна на свещите, за да се избегнете нежелани инциденти. В почти всеки авто каталог може да намерите указания за тази съществена част от устройството на превозното средство.

Функциониране на свещите за коли

Това е специфичен детайл, позволяващ на колите да се задвижват. Запалителната дейност, извършваща се от елемента, осигурява оптимална работа на двигателя при натоварвания и дори при по-силно подаване на газ за спортните автомобили. Устояват на високи температури, които се генерират във вътрешността на мотора на колите, за да разсейват и премахват замърсителните частици. Стандартните препоръки са да предприемете смяна на доста компоненти за изминати между 50000 и 75000 километра, но изминатата дистанция е задължителна при вашите свещи за коли.

Какви видове свещи за коли има?

Според функционирането и разновидността им, се делят на:

  • двуелектродни — разполагат с два електрода, разположени централно и странично;
  • многоелектродни — имат няколко странични и един централен електрод;
  • медни — притежават голям диаметър и не са широко приложими;
  • иридиеви — действат при ниско напрежение, но са от висок клас, поради метала на изработка;
  • платинени — дискът им е изработен от платина и може да издържа до 140000 километра.

Препоръчително е да прибегнете към подмяна при проблеми със запалването на автомобила, замърсяване около двигателя или отделяне на твърди елементи към маслото.

Избор на свещи

При превозните средства на дизел, са основен компонент, защото вредните изпарения са много повече от тези при бензиновите. Необходимо е да обърнете внимание на препоръчаните марки от производителя на превозното средство. Запалителните елементи трябва да бъдат от качествен материал, за да осигурят оптимална работа.

Предимства на новите автомобилни авточасти

Може да спестите допълнителни разходи по превозното средство, ако използвате нови материали. Управлението ще бъде по-оптимално и няма да се налага да изчаквате загряване на мотора, или купето, за да потеглите за работа или почивка. Разходът на гориво също ще се намали, защото ще разполагате с изцяло обновен вътрешен механизъм.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама