МЕЖДУНАРОДНО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ ITB БЕРЛИН 2023

10:10, 09 мар 23 / Регионални новини 25 266 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Международно туристическо изложение ITB Берлин 2023 - най-голямото в света туристическо изложение се завръща след три години неприсъствено провеждане и близо 6 десетилетия история от създаването му. 
 
Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, председателят на Общински съвет Силистра д-р Мария Димитрова и зам.-кметът д-р Мирослав Тодоров посетиха днес изложението, на което градът ни представя своето културно-историческо наследство, уникални фестивали и природни забележителности. Представителите на Община Силистра с част от делегация, организирана от Асоциацията на дунавските общини "Дунав", чийто председател на управителния съвет е д-р Найденов. В нея участват кметове, председатели на общински съвети, експерти от администрациите на общини - членки.
 
В програмата на делегацията през вчерашния ден се състояха срещи с посланика на България в Германия Н. Пр. г-жа Елена Шекерлетова и с г-жа Анета Груйчева - първи секретар, Ръководител на Службата по търговските и икономически въпроси. Теми на разговорите бяха обща визия за работа в посока за привличане на бизнес и туристи, както и проблемите за свързаността на дунавските региони и неизползвания потенциал като цяло на най-дългата европейска река.
 
Д-р Найденов поднесе на домакините подаръци и мартеници.
 
Министърът на туризма на България д-р Илин Димитров лично поздрави българските участници на националния щанд в началото на първия работен ден от изложението. Общо 44 участници от сектор туризъм - общински администрации и професионалисти от бранша се представят на общата площ от 500 кв. м.
 
Тази година държавата партньор е Грузия, която бе и символичен домакин със специална ключова роля в церемонията по откриването на ITB. В откриването участваха и официални лица - своите приветствия поднесоха кметът на Берлин Франциска Гифай, министърът на икономиката и на климатичните промени на Германия Роберт Хабек, генералният секретар на СОТ Зураб Пололикашвили, Джулия Симпсън, президент и главен изпълнителен директор на Световен съвет по пътувания и туризъм (WTTC), министър-председателят на Грузия Иракли Гарибашвили.
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама