Милен Митев беше избран за член на Радиокомитета на Европейския съюз за радио и телевизия

18:53, 28 апр 23 / Регионални новини 25 1931 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Генералният директор на БНР Милен Митев беше избран за член на Радиокомитета на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) с двугодишен мандат (2023 – 2025 г.) Изборите се проведоха по време на редовната сесия на Радиоасамблеята на съюза, която се състоя в Атина, Гърция на 27 и 28 април.

Радиокомитетът на EBU е основният орган, който изработва политиките на организацията в аудио сектора – определя стратегическите приоритети, за да подпомага радиоорганизациите-членки в процесите на трансформация и иновации, разработва стратегии за развитието на радиото в контекста на европейските тенденции в сектора, подпомага сътрудничеството между членовете и обмена на радио съдържание.

За Президент на Радиокомитета беше избрана Сибил Вейл, генерален директор на Радио Франс, а освен БНР, сред избраните членове са представители на обществените медии на Великобритания, Швейцария, Словения, Гърция, Румъния, Литва, Италия, Хърватия, Германия, Украйна, Чехия и Швеция.

Източник: БНР/EBU official site

За пръв генерален директор на Българското националон радио е избран за член на Радиокомитета на Европейския съюз за радио и телевизия. Изборът на Милен Митев в сериозна конкуренция от кандидати е признание за активната роля на БНР в работата на EBU и за позицията на ангажиран и доверен партньор на европейските обществени медии.Вицепрезиденти на Радиокомитета на Европейския съюз за радио и телевизия са били Райна Константинова и Албена Миланова.

Европейският съюз за радио и телевизия е най-голямата професионална асоциация на обществени радио и телевизионни организации в света, в която членуват 68 обществени медии от Европа и 30 асоциирани членове от Азия, Африка и Америка. БНР и БНТ са пълноправни членове на съюза от 1 януари 1993 г. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама