Цветанов с тежки разкрития за Алексей Петров и Кирил Петков

08:05, 17 сеп 23 / Политика 25 1567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов проговори за Алексей Петров и отношенията му с държавата и Бойко Борисов. Пред журналиста Станислав Цанов лидерът на „Републиканци за България“ потвърди, че през последните години държавата е била зад гърба на убития бизнесмен.

Цветанов разкри, че е имал дълъг разговор с Асен Василев, Кирил Петков и акад. Денков по повод евентуално общо явяване на изборите по места. Тогава съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков е споменал два пъти, че първо трябва да пита баща си – Петко Петков, стана популярен като Татко Петко. Същият е бил и връзката с Алексей Петров, с когото са били приятели.

„Когато станах министър на МВР увеличих два пъти като състав кибер звеното в ГДБОП. Явор Колев беше човекът, който мина през сериозно обучение. Когато един такъв човек с подобни знания излезе и започне да работи за такава корпорация…“ (започва работа като директор в „Лев Инс“- б.р), коментира Цветанов.

Той допълва, че когато Алексей Петров лично го е тормозил по време на откриване на партиен офис на „Републиканци за България“, е бил придружаван от 20 души охрана.

„Държавата стоеше с него, тя стоеше зад него през цялото време. Бойко каза, че при него е бил известен спортист и е питал какво правя аз. Този човек е бил пребит от Алексей Петров. Това ми го каза лично Борисов. И аз му казах, че е моментът да стане свидетел този известен спортист, но той отговори, че изобщо не искал да се забърква“, разкрива Цветанов.

Лидерът на „Републиканци за България“ коментира и темата с машините за вота, като даде пример:

„Моите гласове, на съпругата ми, на средната ми дъщеря, на приятели, които отидоха да гласуват заедно, общо около 11 души… Знаете ли колко гласа после имаше в протокола? Нула! Това е на хартиен носител, а машинното, когато може да се манипулира процесът, представете си за какво става въпрос…“.

Той призова Кирил Петков да излезе от сглобката. „Г-н Петков, кажете истината на вашите членове и избиратели, кажете за вашия баща, за срещите и разговорите с Алексей Петров и защо върнахте държавата в това положение, което беше през 2008 година“.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 09:21, 17 сеп 23

Защо големите ТВ не отразяват ? Вие сте май естинственият сайт в който е отразено това което тепърва ще се развихри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама