MAX Sport ще излъчва мачове от европейските първенства по волейбол за младежи и девойки през лятото на 2024 година

16:20, 08 юли 24 / А1 25 1056 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
  • Спортните ТВ канали MAX Sport ще излъчват мачовете на националните отбори на България за мъже под 18-годишна възраст и за жени под 20-годишна възраст от европейското първенство по волейбол.
  • В програмата на спортните ТВ канали ще се излъчват всички срещи на националите ни, както и полуфиналните и финалните срещи.
  • Домакин на събитията ще бъде България, а при девойките част от мачовете ще се играят и в Ирландия, като MAX Sport ще излъчва срещите, които се провеждат в София.

Волейболната програма на MAX Sport ще продължи с европейските първенства по волейбол – Евроволей за мъже под 18-годишна възраст в периода 10-21 юли и за жени под 20-годишна възраст между 5 и 17 август 2024 година. Домакин на турнирите ще бъде именно България, заедно с Ирландия за част от мачовете на девойките до 20 години. Каналите на MAX Sport ще излъчват всички срещи на националите ни, както и полуфиналните и финалните срещи.

Турнирите за младежи дават шанс на талантливи млади волейболисти да покажат своите умения на международната волейболна сцена. България е настоящият вицешампион в Европа от европейското първенство за мъже под 17 години, което се проведе през 2023 г., както и един от фаворитите в шампионата.

При юношите под 18-годишна възраст първенството ще започне на 10 юли и ще приключи на 21 юли. Националният ни отбор ще се изправи срещу отборите на Португалия, Украйна, Австрия, Финландия, Турция, Франция и Полша. Момчетата ни ще изиграят първия си мач на 10 юли от 17:30 часа срещу отбора на Португалия, който ще бъде излъчен по MAX Sport 2. При положителни резултати в хода на мачовете, националите ни ще продължат и към фазата на елиминациите. Феновете на волейбола ще могат да подкрепят „лъвчетата“ по пътя им към покоряването на волейболната сцена.

Големият финал на турнира ще се проведе на 21 юли от 18:30 часа.

За жените под 20-годишна възраст турнирът ще продължи от 5-ти до 17-ти август, като мачовете отново ще бъдат излъчвани в каналите на MAX Sport. На родна територия дамите ще се изправят срещу отборите на Швеция, Белгия, Испания, Словения, Нидерландия, Хърватия и Турция. Големият финал ще се състои на 17 август от 18:30 часа и ще бъде излъчен по MAX Sport 2.

Организатор на първенствата е Българска федерация по волейбол, а шампионатите са под егидата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV). Зрителите на MAX Sport ще имат възможност да гледат и специална студийната програма от залите в София, посветена на младите надежди във волейболния спорт. Заедно с едни от най-утвърдените имена в спорта, зрителите на MAX Sport ще имат шанс да се насладят на представянето на националните ни младежки отбори.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама