Цветанов с призив към свободните избиратели: Излезте и гласувайте

21:34, 16 сеп 24 / Политика 25 457 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Само избирателите от големите градове могат да противодействат на контролирания и купен вот

"Ако имаме много повече гласоподаватели, които подкрепят КП "Свободни избиратели", мисля че ще има правителство и няма да допуснем повече от това да има повторение. Трябва да има ясни политики и разграничаване, когато се прави кабинет - с ясна програма и реформи, и всеки да носи политическа отговорност за това което трябва да се направи за страната ни".

Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов, съпредседател на КП "Свободни избиратели" в "Демокрацията с Марио Гаврилов" по TV1.

Цветанов призова свободните избиратели да гласуват на 27 октомври, за да противодействат на купения и корпоративен вот, който играе съществена роля в електоралната нагласа и крайния резултат на представителност в българския парламент.

"Ако не излязат хората да гласуват за нещо по-различно от това което имахме досега, ще си коментираме много по-дълго всички проблеми".

"Молбата ми към избирателите в големите градове е - излезте и гласувайте, защото няма как да се противопоставим на това, което има в момента в регионите и симбиозата, която е направена между ГЕРБ и ДПС – Ново начало. Няма как да оцелеят и парламентарно представените партии, защото и те вече са хванати в някакъв калъп и 100% имат някаква зависимост", добави Цветан Цветанов.

По думите му хората от ГЕРБ в страната са разочаровани, отегчени и омерзени, защото всичко е конформистко и са били употребени през последните години.

"Там има много достойни хора, на които мога да кажа едно голямо благодаря за това, което сме правили заедно и сме постигали успехи, имало е емоции и сега може да го възобновим", подчерта политикът.

„В момента  голяма част от българските формации в българския парламент имат много тежки отговорности да бъдат искрени към техните избиратели и да се изчистят от всички тези потенциални зависимости. Каквото и да се случи след 27 октомври, уверявам ви че държавата ще върви в спиралата само надолу и затова малките формации, които са извън парламента можем да дадем реална промяна. Силата на един политик е, когато застава с принципна позиция и не се поддава на зависимости", категоричен е Цветанов.

Той изрази мнение, че това което се случи с БСП и Корнелия Нинова нямаше да е факт, ако е била пристанала на някакви зависимости.

Цветанов направи прогноза, че по време на кампанията и в изборния ден по страната ще стане страшно.

"Главчев, когато проведе националното съвещание в МВР не поиска нищо конкретно от тях. МВР трябваше да представят интерактивна карта, да кажат къде са най-уязвимите зони, да видят какви са резултатите и дали в ромските махали избирателната активност от 70% не е притеснителна и не говорим ли за контролиран и купен вот. В същото време в центъра на София активността е 20%, защото хората са много по-разочаровани от всичко това, което се случи. Имаме служебен премиер и министри на каишка", кой носи политическата отговорност попита Цветанов.

"Най-тревожно е, че вече виждаме посланията от евентуална сглобка  след изборите", каза в заключение съпредседателят на КП "Свободни избиратели".

Цветанов разказа, че когато е бил в ГЕРБ е настоявал да има зам.-председател етнически турчин и сега в Републиканци за България има такъв в лицето на Тамер Хасан.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама