Благоевград с одобрени проекти в конкурса „Обичам природата и аз участвам"

10:00, 19 мар 21 25 1713 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

42 проекта на общини, кметства, училища и детски градини на територията на РИОСВ – Благоевград са одобрени в конкурса „Обичам природата и аз участвам" през 2021 г.

През 2021 г. общо 958 проекта на общини, кметства, училища и детски градини от цялата страна са одобрени в конкурса „Обичам природата и аз участвам“ в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2021 г.“. Кампанията се провежда от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. В конкурса са постъпили за разглеждане 1657 проекта.

42 са одобрените проекти в териториалния обхват на РИОСВ– Благоевград. 24 броя са проектите на общините и кметствата, които ще получат финансиране до 10 000 лева за дейности по озеленяване и създаване на зони за отдих; почистване и облагородяване на зелени площи; изграждане на площадки със спортни съоръжения; детски площадки и др. Финансиране до 5 000 лева ще получат 5 училища за изграждане на класни стаи и други съоръжения за обучение на открито; еколаборатория и създаване на екологична училищна среда. За оформяне и благоустрояване на зони за екологични занимания с децата; кътове за игри на открито и други дейности ще получат финансиране 13 детски градини

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама