Банско остава временно без автогара

16:19, 04 юни 20 25 1807 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Банско временно ще остане без общинска автогара, а причината е че досегашните собственици са продали терена и сградата на фирма, която стопанисва голям хотел в района, предава БНТ.

Идеята е на мястото, където досега са спирали автобусите, да бъде изграден басейн, паркинг и модерен СПА център.

От местната управа обясниха, че автогарата никога не е била общинска собственост и не са имали възможност да се противопоставят на сделката.

Ежедневно през автогарата в Банско минават над 20 автобуса, а местните хората са притеснени, че след продажбата превозвачите ще започнат да спират на пътя или извън града, защото няма да има къде.

От туристическия бранш казват, че продажбата на автогарата няма да се отрази на потока от туристи, но ще затрудни работещите в хотелите и ресторантите, които ежедневно пътуват до града.

От общината търсят терени за нова, модерна автогара. Но за издръжката й ще е необходимо всички превозвачи, които спират там, да плащат редовно за престоя си.

„Вероятно няма да бъде в същия формат, защото това е голяма скъпа сграда, действително е трудна за поддръжка. Но се оказва, че в самата площ, където сега се намира автогарата, имаме някаква минимална площ. Ще обмислим варианти да си остане там.“, каза кметът на община Банско Иван Кадев.

Новите собственици и общината са се договорили в следващите две години старата автогара да не спира работа и да продължи да функционира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама