Пожар унищожи емблематична сграда в центъра на Благоевград

16:10, 05 сеп 21 25 4898 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пожар обхвана рано сутринта емблематичната сграда „Купола“ в Благоевргад, в която се намират два нощни клуба. Шест пожарни коли и над 20 пожарникари в продължение на шест часа се бореха с огнената стихия. Няма пострадали хора.

По информация на БГНЕС огънят тръгнал от нощен клуб „Балкантон“ към 6.30 ч. След това, въпреки четирите пожарни автомобила, обхванал и унищожил напълно „Купола“. След „Балкантон“ са засегнати още нощен клуб „ДъФейс“ и ресторант „Дриймс“. Районът беше отцепен заради падащи отломки, като огънят се разпростря към намиращите се в съседство жилищни сгради.


Снимка: БГНЕС

Това е най-големият пожар, вилнял в Благоевград до днес.

„Купола“ наричан от благоевградчани „Шапката на Франциско“, бе построен за посещението на дипломатическия корпус през 1987 г. Съседните сгради също. През годините „Купола“ бе нощен клуб, а през последните години в него се помещава банков клон.

Щетите са огромни, като тепърва предстои оглед и установяване причините за пожара.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама