Почина къмпингуващият софиянец с коронавирус

11:56, 17 юни 20 25 2970 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Починал е 41-годишният софиянец от Кайт къмпинг „Градина“ край Черноморец, който бе приет преди седмица в бургаската областна болница. Това съобщи изпълнителният директор на здравното заведение д-р Бойко Миразчийски пред БНР.

Почина днес сутринта. Беше в много тежко състояние, още при приемането беше на кислородотерапия. Дори и в първите 24 часа след това беше и интубиран. Постоянно се влошаваше, нямаше никакво подобрение при него. Още първият скенер, който направихме, показа, че белият му дроб е поразен. Почти нямаше дишане. Направихме всичко възможно, но се стигна до този край. Оплакванията му са започнали още преди 5 дни до една седмица преди да дойде при нас. Не мога да кажа дали е било късно, защото не знам дали е бил лекуван някъде и дали се е влошил, като е пристигнал на морето“, уточни д-р Миразчийски.

Той призова хората да продължават да спазват противоепидемичните мерки - да носят предпазни средства, както и да спазват дистанция и задължителна дезинфекция. Това е втори смъртен случай на инфектиран с Covid-19 в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама