На страха очите са големи: Прогониха санитарка от дома ѝ, защото работила в COVID отделение

19:45, 16 ное 20 25 2549 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Санитарка в COVID отделението на университетската болница в Бургас е принудена да спи навън, докато дава дежурства. Заради обществено недоволство не може да се прибере у дома си в село Равнец, а внуците ѝ са отстранени от училище.

Йорданка Желязкова е командирована от хирургичното в COVID отделението на болницата за 45 дни. Още с първите дежурства се сблъсква със страха на хората в селото ѝ, разкри репортаж на bTV.

Йорданка остава да спи в хирургичното отделение. В селото ѝ обаче недоволството продължава.

Родителите от селото са разделени - едни са против внуците й да влизат в клас, други - предлагат алтернатива. От миналата сряда двете деца, които са в първи клас, са отстранени от часове в училище. По-късно едното е развило грипоподобни симптоми.  

Днес от Община Бургас предоставиха на санитарката в нужда ведомствено жилище. Общо 15 са апартаментите, подготвени за медицински персонал, който няма къде да се изолира. „Жилището е пригодено, готово е, обзаведено, може да се настани веднага още днес. Имаме готовност да предоставим и на други нуждаещи се от медицинския персонал“, обяви Тина Писарова, директор на отдел „Общински имоти“ в община Бургас.

Хората в Равнец, които скочиха срещу прибирането на санитарката в селото, днес казват, че са преосмислили позицията си. Кметът на Бургас Димитър Николов коментира, че е разговарял по телефона с хора от селото, които са помолили да не бъдат слагани под общ знаменател и никога не са и помисляли да ограничат прибирането на Йорданка до вкъщи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама