Задържаха кмета на Ахелой след гонка с полицията

13:20, 19 дек 21 25 2893 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Кметът на град Ахелой е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане и шофиране на автомобил във видимо нетрезво състояние, съобщиха от пресцентъра на МВР Бургас. Иван Георгиев е задържан около 16 ч. в събота, след като полицаите забелязали криволичещ автомобил по улиците на Ахелой.

Полицейският патрул подал сигнал за спиране, но кметът се опитал да избяга и се стигнало до гонка. Иван Георгиев отказал да бъде тестван за алкохол и да даде и кръвна проба при проверката. Арестуван е за срок от 24 часа и е отведен в РУ-Поморие. Там обаче се оплакал от силни коремни болки и няколко часа по-късно е отведен за преглед в Спешното отделение на УМБАЛ-Бургас. След преглед той е отведен в Поморие. Късно през нощта обаче е освободен от ареста и се прибрал в дома си.

Ако бъде доказано, че е шофирал в нетрезво състояние и получи условна присъда, Иван Герогиев може да загуби кметския стол. Той може да получи и административна санкция – да му бъде отнета книжката за срок от 2 години и глоба до 2 000 лева.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама