Тормоз пет звезди край Созопол

11:00, 24 май 22 25 5672 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Разорани като ниви алеи. Прах, кал и мръсотия. Шум от багери. Дървени материали навсякъде. Строителен обект? Не – пейзаж на родното Черноморие.

Възмутени читатели ни писаха, за да опишат картинката и да разкажат как се борят с незаконно строителство буквално под балконите им. Във водещ се за престижен петзвезден комплекс, намиращ се в непосредствена близост до плажа и къмпингите „Смокиня“ и „Каваци“, собствениците на апартаменти са жертви на постоянен психически тормоз.

Строителството в комплекса непрекъснато се разраства. Дори след заповед на кмета на община Созопол за спиране на строителните работи в комплекса от 15 май, те продължават. Историята се повтаря и миналото лято, когато собствениците и гостите са тормозени от непоносим шум от строителната техника и безобразно отношение от управляващата компания. Каква е гледката в комплекса, можете да видите в галерията ни. 

Ще правим каквото си искаме

За да имаш имот в комплекса се изисква солидна сума, и за самите имоти, и за годишна такса поддръжка. Изглежда, че колкото и да платиш на българското море, сумата не стига да си купиш спокойствие.

Когато собствениците на имоти потърсили сметка на управителя на комплекса защо се строи незаконно, въпреки заповедта на кмета, той им отговорил: „Преценил съм си, че ще си плащаме глобите към РДНСК-Бургас и община Созопол и ще правим каквото си искаме“. Според информацията на читателите ни платените глоби в районната екоинспекция са над 200.

Изглежда държавата не успява да влезе достатъчно категорично в своите правомощия - да следи за спазването на закона и да защити правата на своите граждани. Бясното строителство по морето продължава и бетон не спира да се лее. Новите управляващи още не са заявили ясна готовност да се борят с незаконните строителни работи, които продължават години наред, и няма законодателни предложения в тази посока. И ако не се вземат мерки, опашките на границата с Гърция ще станат все по-обичайна гледка. Защото там бетон по плажа няма. Пък и с узо ще почерпят.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 21:39, 28 май 22

Откакто ходим на море в Гърция, разбрахме какво е хубав плаж и тихо, бързо и културно обслужване. Никой не ти натрапва гевреци-ци-ци, мекици-ци-ци, царевици-ци-ци. В Созопол още преди 10 години една малка печена чушка струваше 1 лев. А изразът "стиснат като Созополска баба" казва всичко.

2 Анонимен 09:22, 31 май 22

Същото и в комплекс Свети Йоан, който е на един хвърлей от Грийнлайф. Още по-лошо е, че строитилят изостави обекта преди 2 години, излъга много хора, а купилите в първото блокче ще си имат бетонно чудовище форевър
Може да бъде изображение с на открито и басейн

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама