ВМРО: В Трявна полицията сплашва членовете на СИК и застъпниците

11:27, 01 ное 19 25 3732 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Трявна полицията сплашва членовете на СИК и застъпниците на ВМРО, твърдят от партията. Акцията е целенасочена и е с цел „респектиране“ на всички хора, ангажирани с изборния процес на балотажа от щаба на Силвия Кръстева. Националният предизборен щаб на ВМРО категорично се противопоставя срещу тези действия на МВР.

Представители от щаба на Сивия Кръстева са викани на разпит по формална жалба, подадена от Цветомир Михов – бивш депутат от ГЕРБ и настоящ сив кардинал в региона.

Кандидатът на ВМРО Кръстева води след първия тур с 340 гласа пред кандидата на ГЕРБ в града Мария Пенева. Именно това според ВМРО е и причината за напълно недопустимата намеса на органите на реда. "Тяхната задача, спусната от определени кръгове в региона, е очевидно, за да се манипулира изборният процес, като се принудят хората да не се явят в секциите на балотажа и по този начин да бъдат заменени с удобни преброители и застъпници", се казва в позицията на ВМРО, изпратена до медиите.

"Националният предизборен щаб на ВМРО се противопоставя на каквато и да било намеса на полицията в изборния процес. Работата на МВР е да гарантира честни избори, а не са взема страната на определени политически партии. Това е противозаконно и уронва авторитета на МВР", се казва в позицията.

"Категорични сме, че каквато и схема да е задействана в Трявна, ние няма да допуснем изборите в града да бъдат опорочени и хората на ВМРО да бъдат подлагани на лов на вещици", заявявт от партията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама