Поръчково убийство в Хасково

15:02, 14 фев 22 25 2975 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Виктор Омар - мексиканец с испански паспорт е задържан в София по подозрение за извършване на поръчково убийство в Хасково. Полицията има данни, че задържаният е стрелял срещу ММА боеца Тургай Сали, който почина от раните си в болница в Пловдив.

33-годишният Тургай Сали се е занимавал с продажбата на хранителни добавки и е тренирал ММА. Той бе прострелян в неделя около 1.15 часа през нощта пред дома си. Сигнали за престъплението са подадени на телефон 112 от негов приятел. Пострадалият е отведен в хасковското спешно отделение, а после насочен към пловдивска болница, където е извършена операция, но днес мъжът издъхна, предаде БНР. Преди смъртта си обаче той е успял да опише убиеца си.

В недля се проведе акция на полицията по издирване на стрелеца, бяха блокирани изходите на Хасково, като се проверяваха всички автомобили. След стрелбата Виктор Омар се е върнал в София, където тази сутрин е задържан в хотелска стая. В нея са открити дрехите, с които е бил в деня на убийството, както и маска. Няма данни той да се е канел да напусне страната, уточниха от прокуратурата.

Чужденецът е в Хасково от 12 февруари, а в страната е влязъл през граничен пункт с Република Северна Македония. У нас се е придвижвал с автомобил, взет под наем в Кърджали. Колата също е намерена в София. Има данни за два изстрела. Оръжието все още не е намерено, но в автомобила са открити гилза и биологичен материал.


Работи се по няколко версии, сред които разпространение на наркотици и любовни връзки. По информация на БНР убитият българин е бил свидетел по дело срещу организирана престъпна група в чужбина. 
Предполагаемите поръчители на убийството са част от организирана престъпна група, осъдена в чужбина за трафик и разпространение на наркотици и в момента излежават присъдата си в затвор. Задържаният е бил част от осъдената група, наскоро освободен от затвора и се предполага, че по поръчка на групата е дошъл да убие ММА бореца. Жертвата е бил свидетел по делото, по което са осъдени, предаде БНР.

От МВР не отрекоха информацията, но подчертаха, че по време на разследването са имали изключително добро сътрудничество с партньорски служби в рамките на 48 часа са обменили голямо количество информация, която има отношение към случая.

От 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна предвижда законът за извършителя на поръчковото убийство в Хасково, съобщиха от Окръжната прокуратура.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Ambinia 05:13, 15 мар 23

buy cialis online cheap Small molecules such as ions and some small proteins can move from the cytoplasm to the nucleus by passive diffusion through the NPC

2 FarmFourl 05:39, 29 юни 23

vardenafil cheap The balance of P and S is critical

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама