Монитори и табла ще показват чистотата на въздуха в района на ТЕЦ „Бобов дол“

20:10, 26 мар 20 25 2939 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Монитори и информационни табла ще бъдат монтирани на няколко места в Дупница и в Бобовдолско с постоянна информация за показателите за чистотата на въздуха в района на ТЕЦ „Бобов дол“, предава БНР.

ТЕЦ "Бобов дол" вече работи с един от блоковете си

"Жителите на общините Бобов дол и Дупница ежедневно ще получават информация дали има замърсявания при работата на на централата", казаха от общинските управи в двата града.

Идеята за мониторите е на ръководството на ТЕЦ-а. Ежедневно ще се излъчват данни от мониторинговата система за измерване на двете пречиствателни съоръжения.

Кметът на Големо село, на чиято територия е ТЕЦ-ът, Васил Васев заяви: „Ще измерват, ама как ще измерват, кой ще ги слага, къде ще са вързани, в реално време ли ще дава. Мъчат се да направят в разстояние на три години електронно табло, което да дава информация. Това табло дали ще бъде вързано с МОСВ, РИОСВ?“.

Местните хора продължават да се притесняват затова дали ТЕЦ-ът, срещу който има образувано досъдебно производство, а изпълнителният шеф на централата инж. Емил Христов, който е под парична гаранция от 30 000 лева, ще продължи да изгаря отпадъци в нарушение на правилата.

В тази връзка кметът на Големо село Васев каза: „Централата вече работи. Даже два автомобила са пристигнали със софийски боклук. Нещо се случва пак, което не е редно“.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама