Празник на черешата в Кюстендил няма да има

14:42, 25 юни 20 25 2096 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Тазгодишното издание на „Празник на черешата” няма да се проведе заради тежката епидемиологична обстановка, съобщи кметът на Кюстендил Петър Паунов. „Това е едно от най-тежките ни решения, въпреки цялата подготовка. Не можем да си позволим на красотата на празника, на този плод, на града да се лепи петно за безотговорност, неангажираност, липса на внимание и съпричастност“, допълни той. Кметът уточни, че търговците на череши ще могат да ги продават, както и занаятчийте, изработили сувенири с череши.

Увеличават се случаите на заразени с COVID-19. В кв. „Изток“ те вече са 90. Извън квартала са 15, но половината от тях са свързани с него“, коментира Паунов.

2-годишно дете е с коронавирус в Кюстендил

На решението ни за празника повлия това, че в момента в масивите има стотици берачи от други региони, които в градска среда не спазват ограниченията. Хората, които посещават хранителните вериги, в последните 2-3 дни са от Сливен, Монтана- няма основание да бъдат връщани, тъй като адресната им регистрация не е в карантинирания квартал“, обясни кметът.

Част от тези хора се опитват да влязат в хранителни магазини без маски, държат се арогантно, голи до кръста в банкови офиси. Ниво на безотговорност, което е критично. Евентуалната поява на тази маса сред домакините и гостите на града ще бъде изключително неприятна“, каза още Петър Паунов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама