Полицията отрича да има джипове по пътя за Седемте рилски езера

16:03, 23 авг 20 25 2625 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Граждани сигнализираха, че въпреки забраната на екоминистъра на Седемте рилски езера отново превозват туристи с джипове. От полицията в Кюстендил обаче отричат. Няма нерегламентирано и безконтролно движение на джипове по Седемте рилски езера. Такова е имало за кратко в събота, но ситуацията е под пълен контрол”, заяви пред националното радио шефът на областната дирекция на полицията ст. комисар Елиан Стамболийски.

Движението на джипове, които повече от 20 години превозват нерегламентирано туристи и багаж към Седемте рилски езера и печелят добре, е забранено от по-миналия четвъртък със заповед на министър Емил Димитров.

Джипове превозват туристи към Седемте рилски езера въпреки забраната

"Вчера е имало някакъв промеждутък, в който са ги изпуснали, иначе по принцип не вървят джиповете. Имаме екип там. До края на сезона със сигурност ще останат", коментира Стамболийски.

Контролът дали джиповете спазват забраната е на рейнджърите на НП "Рила", а в по-долната часта на трасето - на горската стража и на полицията. Общината в Сапарева баня няма правомощия да ги спира и контролира, казва кметът Калин Гелев.

 


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама