Бивш полицай е опитал да ограби банката в Дупница

12:30, 18 юни 21 25 3700 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Въоръжен мъж опита да ограби банков клон в Дупница. Разбра се, че той е син на общински съветник от града и бивш служител на МВР, уволнен наскоро. Все още обаче не е ясна причината за освобождаването му от полицията. Информацията обаче не бе потвърдена от районнтата прокуратура. 

Ситуацията се разигра вчера следобед. По време на нападението мъжът е стрелял в тавана. Грабежът бе извършен в офис на голяма банка в града. Преди да избере къде точно да действа е обиколил няколко банки в центъра на Дупница. Избрал е именно този клон, защото в него е нямало въоръжена охрана

От прокуратурата посочиха, че при направен оглед на дома му са намерени две пушки, но не и пистолетът, с който е влязал в банката.

Успял да влезе в помещението, където е касата, като е блъснал и ударил служителката. Тя обаче го е заключила в касата и той след това използвал оръжие, за да напусне помещението”, обясни Анета Стоева от Районната прокуратура, цитирана от Нова телевизия.

На излизане от банката мъжът ударил един от чакащите на опашката клиенти и е избягал

Пести ли се от сигурност?

Открадната сума при грабежа е 54 000 лв. в различна валута. Парите са били скрити в тениска край краен квартал на града, казаха на брифинг от районната прокуратура, цитирана от БНТ.  

Сигналът за обира е бил подаден около 14.10 ч. Час и половина по-късно полицията е арестувала 40-годишния мъж, за който се смята, че е извършителят на престъплението. Мъжът не е криминално проявен и не е имал съучастници. Днес той ще бъде привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура - Кюстендил и ако бъде признат за виновен, присъдата му може да бъде от 5 до 15 г. и отнемане от имуществото му.

Вчера е имало опит за грабеж и във Варна. Нападателят влязъл в клон на в банка в морската столица и опитал да вземе парите, но е бил задържан. Той е мъж от Балчик, без криминални прояви. Задържан е за 24 часа, уведомена е и прокуратурата.

По информация на bTV мъжът е на 47 години, влязъл е невъоръжен и след употреба на алкохол в банковия офис. Той заплашил касиерката и поискал пари.

Това са поредните опити за грабежи в последната половин година. В края на април на бензиностанция край Перник бе нападнат инкасов автомобил и бяха откраднати около половин милион лева. Четири месеца по-рано отново в Перник бе атакувана друга инкасова кола и бяха задигнати 1 млн. лв., а полицията така и не залови извършителите.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама