Кюстендил почете медиците, починали от Covid-19, с паметна плоча

13:55, 21 юли 21 25 3084 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Паметна плоча с имената на починалите по време на Covid епидемията лекари и работещи на първа линия беше поставена до входа на районната болница в Кюстендил.

В тяхна памет в двора до параклиса „Св. Георги“ медиците от здравното заведение и кметът на Петър Паунов засадиха бреза.

Коронавирусът у нас: Ръст на новите случаи

Идеята и предложението за плочата е на Мария Иванова, координатор и активист на здравни и благотворителни организации в Италия. Средствата са събрани от дарители и всичко е напълно доброволно, отбеляза тя. „Всички, които работят в болнични заведения по целия свят, не само тук, имат повече заслуги да лекуват нашето здраве, и трябва да бъдат уважавани и почитани. Трябва да се учим да помагаме на доброволни начала и да не очакваме нищо в замяна“, каза Мария Иванова, цитирана от БНР. 

Едва 17% от българите са се ваксинирали с две дози

Главният лекар на болницата д-р Александър Величков отбеляза, че медиците не са издържали битката и са загубили живота си, но до последно преди да се разболеят са работили на постовете си в болницата. „Загубихме трима лекари и четирима от другия персонал“, каза той. 

Кметът на града Петър Паунов пръв положи цветя пред паметната плоча на загубилите живота си в борбата срещу Covid-19, но спасили редица свои пациенти медици: Да носим този техен светъл пример и да сме наясно, че пътят на доброто минава през истинската съпричастност“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама