Транспортират три деца със съмнение за коронавирус в Стара Загора

21:46, 09 мар 20 25 4848 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три деца със съмнение за коронавирус бяха транспортирани от Казанлък за инфекциозното отделение в Стара Загора, съобщи БГНЕС. 

Специален екип от РЗИ в областния град, облечен със защитни облекла, пристигна с линейка, за да извърши транспорта.

Децата са имали контакт с близки, които са пребивавали в Италия. Това е причината, за да бъдат поставени под наблюдение. Ще им бъдат взети проби за коронавирус. Утре през деня се очакват резултатите. 

Междувременно под доброволна домашна карантина в Монтанско в момента са 91 души, завърнали се от Италия в последните дни, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Монтана.

Канят университетските болници да се включат в тестването за коронавирус

Броят на тези хора расте, тъй като заради коронавируса в Италия, временно се затварят обекти и предприятия и работещи там българи се прибират у нас, обявиха от инспекцията.

В инфекциозните отделения на болниците в Монтана и Лом има 45 легла, като част от тях в момента са заети от хора с други заболявания. В Инфекциозното отделение на болницата в Лом има двама настанени със съмнение за коронавирус, но резултатът от пробите им ще стане известен утре.

Томислав Дончев: Мерките срещу коронавируса у нас отговарят на ситуацията

За момента няма доказан случай на коронавирус в региона, обявиха от здравната инспекция.

От вчера охраната на държавната болница "Д-р Стамен Илиев" в Монтана е усилена с допълнителни постове. Целта е стриктно спазване на карантината, наложена със заповед на здравния министър, обявиха от областната управа в Монтана. Заради опасността от разпространение на коронавируса всички концерти, кинопрожекции и театри в област Монтана се отменят. Забраната ще важи до намаляване степентта на опасност от вируса, заявиха от РЗИ в Монтана.

Поради опасност от новия вирус, се спират всички пътувания на ученици и посещения на обекти в страната, съобщиха от Регионалото упарвление по образование в Монтана. Отменят се също олимпиади и ученически състезания по учебни предмети. Спират се обученията и квалификациите на преподаватели, уточниха от управлението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама