25-ма членове от ГЕРБ - Бойчиновци напускат партията

12:30, 14 сеп 20 / Политика 25 4050 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

С отворено писмо до Бойко Борисов и до Изпълнителната комисия на партията са се обърнали членове на общинската организация на ГЕРБ в Бойчиновци. В него 25 човека изразяват волята си да бъде прекратено членството им в партията.


В писмото се казва, че като демократи и хора с активна гражданска позиция се чувстват принудени да подадат оставките си.


"ГЕРБ не е само име, ГЕРБ е идея. Тази идея е нашата идея. Всички ние осъзнаваме ясно, че това, което се случва в нашия град и в нашата държава, е грубо и безпрецедентно потъпкване на ИДЕЯТА ГЕРБ.


Ние, които сме Ваши избиратели, ние, които с лицата и работата си в годините работихме, за ПП ГЕРБ, днес считаме, че принципите на свободен избор, доброволност, честност и лоялност, законност и достойнство са само думи от основополагащия документ на партията – Устава.


Конкретно:

В Бойчиновци на местни избори 2019г. до сега съществува проблем. ПП ГЕРБ НЕ СЕ СЪОБРАЗИ с проведеното номинационно събрание през 2019 г., и регистрира човек с 17 гласа, пред кандидат,който е общински ръководител на партията и има 168 гласа. Общинският ръководител Светлин Сретениев е един от създателите на ПП ГЕРБ за община Бойчиновци и четвърти
мандат кмет.

През всичките години той е привлякъл над 280 члена в структурата на ПП ГЕРБ, а в крайна сметка, той беше отхвърлен от Вас. СРАМ.


Многократно и по всякакъв начин за това беше апелирано в централата на ПП ГЕРБ И в МЕДИИТЕ. Провеждани бяха множество срещи с ръководни фигури от партията, депозирани бяха декларации и документи, които не доведоха до никаква промяна.

Нашето недоволство ескалира, след като на 26.08.2020 г. от 18:00ч. на летището в с. Ерден, бе проведено тайно събрание, организирано от малка част членове и не членове събрание. Същото не е обявено никъде, както пише в устава на ПП ГЕРБ, НЕ СА ПОКАНЕНИ ВСИЧКИТЕ ЧЛЕНОВЕ. На същото не легитимно събрание проведено от съмнителни личности, е сменено общинското ръководството. Позор.


НЕ МОЖЕМ ДА ПРОДЪЛЖАВАМЕ да бъдем членове на Общинска организация", пишат още в писмото до Борисов.

 

Сред изтъкнатите мотиви за изборът им да напуснат са: Погазване на принципа на доброволност за членуване; погазване на принципа за свобода на избора; незачитане на Конституцията на Р.България и Устава и ценностите на ПП ГЕРБ, които са приели; подмяна на вота им; криминално поведение и смяна на ръководителя на структурата; погазване на честта и достойнството им.


Настоящото писмо е подкрепено с 25 молби за напускане на членството ни в ПП ГЕРБ и техният брой ще расте.

 

Още новини по темата:

Координаторът на ГЕРБ за малцинствата в област Шумен: Напускам партията, продават ни на ДПС
Цветанов: След 1 октомври ще са ясни имената на представителите на “Републиканци за България”
Цветанов продължава да гради структурите си в Благоевградско
Бивши кметове напускат ГЕРБ, за да станат част от формацията на Цветанов

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама