25 ученици от седем училища в Плевен се включиха в първото кулинарно състезание „Ние готвим по-добре“, организирано от Общоградското средношколско общежитие (ОСО) в града. За най-добрите в надпреварата бяха осигурени награди от името на местния общински съвет.
„Идеята за състезанието е много хубава и ще се радвам то да се превърне в ежегодно, с още повече участници. В мое лице имате абсолютната подкрепа за това и при по-голяма мащабност догодина – разчитайте на помощта ми“, обяви при откриване на състезанието председателят на общинския съвет Мартин Митев. Той поздрави организаторите в лицето на Веселка Лилова - директор на общежитието, за идеята кулинарната надпревара да бъде в навечерието на един от най-хубавите християнски празници - Великден. Мартин Митев се извини, че няма възможност лично да се включи в първото издание на „Ние готвим по-добре“, но обеща да демонстрира добрите си кулинарни умения в следващата кулинарна битка.
В кулинарното състезание свои представители имаха Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор“; Професионалната гимназия по мениджмънт и хранителни технологии, Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване, Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект“, Професионалната гимназия по туризъм, Езиковата гимназия, Математическа гимназия „Гео Милев“. Темата на първото издание на „Ние готвим по-добре“ бе „Великденска изненада“, като отборите имаха две задачи - приготвяне на пролетни парти хапки и декориране на яйца за Великден.
Представянето на участниците бе оценявано от четиричленно жури от преподаватели. Журито определи носителите на индивидуалните и отборни награди.
В отборното класиране MasterChef /Пролет, 2017/ награда грабнахаграбнаха учениците от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване, които представиха отбора на общоградското средношколско общежитие с ръководител Веселка Лилова.
Връчени бяха и две специални награди-за отборно и индивидуално представяне в категорията „Най-красиво декорирани великденски яйца“. Връчени бяха и отличия за майсторска кулинарна аранжировка и безопасна кулинарна техника.
Добави коментар