Иззеха тонове месо с изтекъл срок на годност при масирана акция в Плевен

11:46, 18 фев 20 25 3452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Месо с изтекъл срок на годност иззеха плевенски полицаи. Продуктите са запечатани и предстои унищожаването им. Само в един основен склад на една от проверените фирми са открити над 6 тона месо с изтекъл срок на годност. Проверката продължава под контрола на прокуратурата, съобщиха от МВР.

От 6 до 14 февруари в Плевен са извършени проверки на складови помещения и складове за търговия на едро с хранителни стоки, с удостоверение за регистрация по Закона за храните. В някои от обектите инспектиращите отчели наличието на монтирани хладилни камери, други се оказали гаражи, в които е складирано месо, кайма, месни изделия, брашно, яйца, рибни консерви, майонеза, пастет, безалкохолни напитки, бира и др. хранителни стоки, различни съоръжения и машини за преработка на месо.

В рамките на операцията са проверени и заети с дейности по производство на кайма, както и машини и съоръжения за пакетиране на месо, кайма, готови етикети, тарелки, оцветител за кайма, протеини и др.

В един от складовете са установени 63 литра течност, наподобяваща ракия, като количеството е иззето от служители на Митническо бюро - Плевен. В един от основните складове на фирма са установени около 6255 кг месо с изтекъл срок на годност. В останалите складове са намерени близо 50 тона месо - свинско, пилешко, риба и агнешко, като част от него е с изтекъл срок на годност - според данните върху етикетите, а друга част от месото е без маркировка и етикети.

Складовите помещения, в които е открито месо и/или местни продукти, но нямат удостоверения за регистрация по Закона за храните, са запечатани от служители на ОДБХ-Плевен. Месото е описано и запечатано. Предстои унищожаването на установените хранителни продукти. За случая е уведомен прокурор в РП-Плевен и е образувана преписка. Проверката продължава под контрола на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама