Недоволство срещу винетките затвори отсечките Плевен - Ловеч и Плевен - Русе

17:56, 02 мар 20 25 3343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пътни блокади в Плевенско с искания за отмяна на винетките, които свързват населените места около областния град.

Жители на няколко села затвориха пътя Плевен-Ловеч при село Брестовец, несъгласни да плащат за винетки само заради няколко километра до града, съобщава bTV.

Спорните пътища около София вече са извън винетната система

Паралелно с това жители на село Гривица блокираха пътя Плевен-Русе. Представители на БГ ТОЛ напомниха, че участъците от републикански пътища между населените места и града могат да бъдат изключени, но след споразумение между местната власт и пътната агенция.

От община Плевен заявиха, че нямат средства, за да направят тази крачка. „Проблемът е там, че не е уреден както в европейските страни платен път и алтернативен неплатен път, всеки да избира по кой да се движи“, заяви Асен Гетов, жител на с. Брестовец.

"В София селата без винетки, ние в Плевенско с винетки. Аз живея и работя на територията на Гривица, колата ми, за да отида да я заредя в града, трябва да си купя винетка", заяви Николай Бешков, жител на с. Гривица.

„Камерите, разположени на рамката няма да ги снимат и въз основа на тях няма да има електронни фишове“, обясни Даниел Йорданов, БГ ТОЛ сектор Велико Търново.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама