Изключиха общинари от ГЕРБ, разбунтували се срещу областното ръководство в Плевен

20:36, 04 юни 20 / Политика 25 3150 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Вчера с писмо до премиера Бойко Борисов местната структура сне доверие от областното ръководство. Днес прие и декларация, с която се отказва от участие в изборите за парламент.

В отговор трима общински съветници бяха изключени от партията. Според ръководството на ГЕРБ-Плевен, те имат принципни разногласия с областния си лидер – Мирослав Петров още от местните избори. 

„Г-н Петров предложи листа с членове на други политически сили, в ущърб на ГЕРБ. Ние държахме да е изцяло от членове на ГЕРБ“, каза Петя Василева, председател на ГЕРБ-Плевен.

Разцепление в ГЕРБ - Видин, 50 души хвърлиха партийните си книжки

Ръководството на управляващата партия е научило за рокади, готвени от Петров при тях от други политически сили.

„Последното решение беше, че ще ни смени цялото ръководство, при положение, че лично му зададох този въпрос“, коментира Христослав Михайлов общински съветник от ГЕРБ-Плевен.

Така, ръководството подписало и нотариално заверена декларация. „Ние нито искаме да му вземем мястото, нито искаме да сме в бъдещата листа на ГЕРБ“, посочи Йордан Грижов, общински съветник от ГЕРБ – Плевен.

Ако Петров остане на поста, от 10 общинари в Плевен, ГЕРБ ще се лиши от поне половината. Областният координатор на ГЕРБ-Плевен Мирослав Петров отказа коментар. Той каза, че решение ще има след консултации с изпълнителната комисия

Вместо Петров обаче, казусът коментира лидерът на партията. „Ние ви прайме тунели и мостове, които не сте виждали досега, ти ме питаш за разцепление на Кондьо или еди какво си. Тези, които сме изгонили, тези, които не – хората не ги одобряват в града“, посочи Борисов.

Тази вечер изпълнителната комисия на ГЕРБ е изключила трима от разбунтувалите се и назначи временно ръководство.

Назначено е временно общинско ръководство в състав: Генади Динков - председател, Валентина Вълчанова - секретар, Румен Мотовски, Георги Данов, Мариана Бонджева и Христо Кочев. Сменен е и областният административен секретар Ралица Добрева. На нейно място е утвърден Цветомир Генчев.

"Досегашното общинско ръководство е сменено заради незадоволителното представяне на местните избори. Изпълнителната комисия на ГЕРБ има пълно доверие на областния координатор в Плевен Мирослав Петров, разчита на неговата компетентност, способност и комуникативност и сме убедени, че той ще съумее да стабилизира структурата на партията в областта“, категоричен бе Пламен Нунев. Той съобщи, че Изпълнителната комисия е стигнала до взетите решения след подробен анализ на ситуацията в Плевен и областта, като са взети под внимание позициите на всички страни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама