Критично е състоянието на жената, пострадала при взрив на газова бутилка в Пловдив

08:10, 19 май 20 25 1046 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Газова бутилка гръмна и разтресе цял жилищен блок в Пловдив. Апартаментът, в който е станал инцидентът, и целият етаж на жилищния блок са без прозорци. Ударната вълна е изкъртила външната врата на апартамента и е пръснала отломки от прозорците и щорите на терасата в радиус от повече от 40 метра.

Газова бутилка гръмна в апартамент в Пловдив, пострада жена

При инцидента е пострадала възрастна жена, която е била сама в жилището. Нейното състояние е критично. Тя е на 83 години, има дълбоки изгаряния по тялото и е с опасност за живота, това съобщиха лекарите от Клиниката по изгаряния към Университетската болница "Свети Георги", съобщи Нова телевизия.

Според инспектор Павел Маринов от Пожарната не се е взривила самата газова бутилка, а е имало изтичане на газ, в следствие на което помещението се загазова и възниква взрив. Съседите също разказват, че се е чул много силен взрив и е имало стъкла навсякъде около жилището.

Това е пореден инцидент с газова бутилка в апартамент в Пловдив. От началото на годината сигналите за подобни инциденти са 10. Четири от тези случаи са съпроводени с взрив. Най-честата причина за такива инциденти е неизправност в газовата бутилка. От Пожарната предупреждават да се обръща внимание на съединителните маркучи, на мястото, на което се поставя бутилката, както и на указанията от производителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама