Каракачанов: Предстои създаването на още една група за специални операции

13:09, 04 юли 20 / Политика 25 1894 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Предстои създаването на още една група от Силите за специални операции в София, каза в Пловдив министърът на отбраната Красимир Каракачанов, след церемонията по връчване на бойното и представителното знаме на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и честване на празника на Гарнизон Пловдив.

Борисов връчи бойното знаме на Съвместното командване в Пловдив и отличи командосите

Днес почитаме храбростта на всички воини на пловдивския гарнизон, които паднаха по бойните полета на Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световна война за осъществяване на българския национален идеал - обединението на всички българи под един покрив. На този празник отбелязваме и всички български войни, които в мирно време се готвиха и служиха да защитават териториалната цялот и суверенитета на България, каза още Каракачанов.

"Връчването на знамената на Съвместното командване на специалните операции е акт, с които се преминава в поредния етап от развитието на българските Специални сили. То ще продължи и със създаването на още една група на специалните сили в София", добави министър Каракачанов. „Убеден съм, че с уменията, които получавате, под ръководството на вашите командири вие ще оправдаете вашия девиз – „Там, където другите не могат“. Не забравяйте, че в българския военен музей има десетки чужди бойни знамена от победените наши противници, но никъде по света няма пленено българско бойно знаме. Пожелавам ви да пазите знамената чисти и неопетнени и да забивате знамето върху позициите на победения противник, но никога да не пада в чужди ръце“.

Снимка: МО

Снимка: МО

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама