Цветан Цветанов изключва да има следващ мандат с премиер Борисов

21:34, 18 сеп 20 / Политика 25 2688 Шрифт:
Topnovini

Структурите на СДС в Пловдив и областта се присъединяват към проекта на Цветан Цветанов "Републиканци за България". Това стана ясно по време на съвместен брифинг на Цветан Цветанов и членове от СДС като координаторът на Южен централен район Георги Пилев и ексдепутатът Никола Хаджийски, които вчера обявиха, че ще се включат в "Републиканци за България".

Представители на СДС от Пловдив преминават в партията на Цветанов 

Той уточни, че партньорство може да бъде правено с всяка политическа сила, която застава зад евроатлантическия път. Цветанов уточни, че в ГЕРБ има много стойностни и качествени симпатизанти. Попитан защо нито един активист на ГЕРБ от Пловдив няма в неговия проект, той отговори, че хората с власт ги притискали да не ходят.

Цветанов благодари на Иван Тодоров, българин живеещ над 30 години в Чикаго, който дълги години е работил за съхраняването на българските ценности на територията на САЩ и българската общност. "Един човек, с който имах възможност да се запозная в Чикаго може би преди 4 години, той потърси контакт с мен и застава твърдо в подкрепа на "Републиканци за България". Това, което той ще заяви пред вас и ще направи и пред нас е, че ще направи дарение с възможност да ползваме негова наследствена къща за офис на "Републиканци за България". Това е начинът, по който искаме и българите живеещи в чужбина да бъдат част в тази промяна, от която всеки един се нуждае".

Цватанов каза, че иска да възприемат "Републиканци за България" не като проекта на Цветан Цветанов, това е проектът, който обединява център-дясно мислещите български граждани. "Това е проектът, който няма да бъде лидерски, защото това са основните мотиви на напускащите останалите партии. Искаме да има реален политически живот". Лидерът на "Републиканци за България" подчерта, че иска да има реален политически живот, затова ще има изпълнителен съвет от над 30 души.

Попитан защо в политическия му проект досега няма изявени активисти от ГЕРБ от града Цветанов заяви, че: "Нито съм търсил Иван Тотев, нито той мен. Искам да помоля кмета на Пловдив и всички, които имат лостове за въздействие върху хората, да не го правят. Вече има такива опити".

По-късно кметът на Пловдив Здравко Димитров отговори на Цветанов и каза: "Досега в работата си на държавен и общински служител никога не съм се интересувал от партийната или религиозната принадлежност на колегите."

„Това изявление ми звучи като извинение на Цветан Цветанов за бъдещия неуспех на неговата партия. В Община Пловдив не се водят разговори за политика. Единствената партия, която ме интересува, е ГЕРБ и, мисля, че съм доказал моята съпричастност с нея“, подчерта Здравко Димитров.

Той напомни, че управлението на държавата и общините минава през избори и всяка политическа сила, която има намерение да управлява, трябва да печели доверието на избирателите с идеи и програми, но не и с неоснователни обвинения срещу други партии и коалиции.

Според Цветанов най-работещата структура на СДС била именно в Пловдив и областта. Новите му съюзници пък обещават да влеят 300 души към "Републиканци за България".

"Всички, които припознават целите и идеите ни, са добре дошли", добави Цветанов и уточни, че той е потърсил Георги Пилев.

По думите му в инициативния комитет на "Републиканци за България" са само между 4 и 7% от общо 120 души, бивши членове на ГЕРБ.

"Проектът ще стартира на 20 септември, когато ще бъде приета учредителната декларация, а самото учредяване е планирано за 27 септември в София, когато ще бъде гласуван Уставът и избрани органите за управление", съобщи Цветанов.

В него ще се включат различни хора от всяка една точка на света. Има хора от Германия, Лондон, Вашингтон, от Австралия ще се включи- известният български щангист Благой Благоев, който представлява българската общност в Мелбърн. Има представители от средите на образованието, здравеопазването, както и адвокати, които ще участват активно и в промяната, която трябва да има в съдебната система. 

Цветан Цветанов представи и Константин Иванов от Пловдив, който има частна книжарница и дава възможност да се акцентира върху образованието и културата. Иванов е по известен в Пловдив като Разказвачът на приказките.

Цветанов подчерта, че до момента са създадени ядра за структурите на партията в 70 % от страната.

"В бъдещия политически проект залагаме електронно управление, прозрачност и в края на един управленски мандат гаранция за провеждането и възможността българските гласоподаватели да се възползват от конституционното си право да гласуват по електронен път", обяви той. 

"Искаме да се подготвим много сериозно за предстоящите парламентарни избори, където си поставяме цели за изпълнение на управленска програма с ясни приоритети - енергетика, образование, съдебна система, туризъм и всичко, свързано с подкрепата за средния и малък бизнес", каза Цветанов.

Цветан Цветанов изключва да има следващ мандат с премиер Борисов

Той се обяви против АЕЦ-Белене и "Турски поток.

"АЕЦ Белене не трябва да се състои на територията на България. Трябва да участваме в проекти, които ни дават евроатлантически хоризонти. В политиката омразата и гневът трябва да бъдат на заден план. Най-големите ни опоненти са БСП и ДПС, а най-близки до нас са "Демократична България", каза в отговор на въпрос Цветанов.

Единственият вариант за излизане от кризата според него са предсрочни парламентарни избори.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 БЕЗПЛАТНИ Е-КНИГИ 23:45, 18 сеп 20

bg-biblioteka.blogspot.com

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама